Sport

Tadić propustio priliku da postane prvi Srbin u finalu Lige šampiona poslije šest godina

Dušan Tadić nije imao sreće da se sa Ajaksom plasira u finale Lige šampiona pošto su “kopljanici” izgubili 3:2 i zbog pravila gola u gostima (prvi meč u Londonu završen 1:0 za Ajaks) neće se naći 1. juna u Madridu.

Interesantno je posljednji Srbin koji je igrao u finalu Lige šampiona bio Neven Subotić još 2013. godine kada je sa Borusijom iz Dortmunda izgubio od Bajerna sa 2:1, pa će tako Srbija morati još neko vrijeme da sačeka kako bi se podičila čovjekom u borbi za trofej u elitnom evropskom takmičenju.

Prava šteta za dječurliju Erika ten Haga. Tadić je i na ovom meču prolazio odbranu Totenhema kao kroz šilo i čak podijelio i asistenciju (uz dvije sjajne prilike), ali to jednostavno nije bilo dovoljno.

Iako Tadić igra fudbal karijere što potvrđuje i činjenica da je u toku sezone postigao 34 pogotka na 53 utakmice nije mu se dalo da to kruniše u finalu sa Liverpulom prvog juna u Madridu, već će ta čast pripasti ekipi Totenhema.

Ajaks je nadmudrio i Real i Bajern i Juventus, ali ove srijede su “stradali” od sopstvenog oružja, a to je dominantnija igra u drugom poluvremenu.

Jednostavno, čak ni Tadić iskustvom i smirenošću nije uspio da primiri mlađe saigrače da ne padaju u vatru i da ne prime dva pogotka u razmaku od pet minuta što je na kraju koštalo Ajaks plasmana u finale.

Ipak, i ovo je veliki uspjeh holandskog tima koji je odigrao mimo svih očekivanja i oduševio većinu neutralnih ljubitelja fudbala, ali ostaje veliki žal što Tadić nakon šest godina nije postao prvi Srbin koji će imati prilike da se bori za “ušati pehar”.
 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!