Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Savladao Federera: Tim spasio meč lopte i zakazao duel sa Novakom

Švajcarski teniser Rodžer Federer nije uspio da se plasira u polufinale Mastersa u Madridu, pošto je poražen od Dominika Tima u tri odigrana seta.

Austrijanac je savladao Federera poslije dva časa i 12 minuta borbe – 3:6, 7:6(11), 6:4.

Tim je uspio da Švajcarca savlada drugi put zaredom, poslije trijumfa u finalu Indijan Velsa, te da zakaže duel sa prvim teniserom svijeta Novakom Đokovićem u polufinalu Madrida.

Federer je tokom meča imao i dvije meč lopte, ali je Tim ostao skoncentrisan u tom drugom setu, uveo meč u treći, i tu na kraju slavio pobjedu.

Prvi set je otišao u korist Federera lakše nego što je iko očekivao, s obzirom na podlogu na kojoj se igralo (šljaku). Tim nije uspio da Rodžeru uzme više od dva poena po servis gemu, a Švajcarac je iskoristio jednu od dvije brejk lopte.

Austrijanac je značajno bolje igrao u drugom setu, ali nije bio na visini zadatka u najbitnijim poenima. Nije iskoristio nijednu od pet brejk prilika, a onda je u taj-brejku od 6:4 došao do 6:6.

U daljem toku taj-brejka Tim je imao nekoliko set lopti, a Federer dvije meč lopte. Došlo se do 11:11, Federer je servirao, a onda beznadežno napao, ostao na “ničijoj zemlji”, i dopustio protivniku da ga “prođe” na mreži.

Treći set je bio dosta turbulentniji nego prethodna dva – Tim je poveo sa brejkom, ali ga je Rodžer vratio i izjednačio na 4:4. Uslijedio je brz odgovor Austrijanca i novi brejk, a zatim i lak servis gem za pobjedu.

U polufinalu Mastersa u Madridu, koje je na programu u subotu, Tim će se sastati sa Đokovićem u njihovom osmom duelu (Novak vodi 5-2).

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button