Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Privrednici iz Srpske i BiH na 86. sajmu

NOVI SAD – Na 86. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji će danas biti otvoren, učestvovaće 1.500 izlagača iz više od 30 zemalja, a prvi put manifestacija ima zemlju partnera i zemlju prijatelja, Italiju i Tunis.

Na Sajmu će se predstaviti privrednici iz Republike Srpske i BiH čiji nastup organizuje Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH.

Na zajedničkom štandu, površine 100 metara kvadratnih, direktno će se predstaviti 17 privrednih društava iz BiH, dok će katalozima biti predstavljeno više od 50 kompanija, saopšteno je iz Privredne komore Srpske koja je nosilac nastupa kompanija iz BiH na ovom sajmu.

“U toku sajma, koji svake godine privlači pažnju sve većeg broja naših kompanija, biće održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmjenjivati znanja i iskustva”, navodi se u saopštenju iz Privredne komore Srpske.

Najavljeni su i bilateralni susreti privrednika u okviru Evropske mreže preduzetništva.

Na ovogodišnjoj manifestaciji u Novom Sadu, u okviru Izložbe stoke, prvi put će biti organizovano predstavljanje genetskih potencijala autohtonih rasa.

“Prvi put ćemo, u okviru Nacionalne izložbe stoke, imati izložbu genetskih potencijala u okviru koje će biti predstavljene autohtone rase, neophodne za održanje biodiverziteta”, rekao je ranije generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

On je istakao da će, poslije više od 20 godina, na Sajmu biti održano 17 kolektivnih izložbi.

“Prvi put ćemo imati i Dan voćara, u sredu, 15. maja. Izložbom hrane uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, resornog Pokrajinskog sekeratrijata i grada Novog Sada, promovisaćemo potencijale Srbije. Izložba poljoprivredne mehanizacije biće organizovana na čak 35.000 metara kvadratnih”, rekao je Cvetković.

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu nastupiće 1.518 firmi, institucija i organizacija iz 32 zemlje.

U poklon-igri za posjetioce, srećnim dobitnicima obezbijeđena su dva traktora i sijačica.

Ovu manifestaciju, jednu od najvećih smotri agrara i agrobiznisa u regionu jugoistočne Evrope, u 10.00 časova otvoriće gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button