Banjaluka

Sanacija klizišta i gradnja još pola kilometra puta u Priječanima do kraja godine

BANJALUKA – Sanacija klizišta i izgradnja saobraćajnice prema naselju Priječani u dužini od oko 500 metara trebalo bi da počnu do kraja godine, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U avgustu prošle godine izgrađena je dionica puta za Priječane u dužini od jednog kilometra.

Nakon sanacije klizišta očekuje se nastavak izgradnje ove saobraćajnice u dužini od oko pola kilometra.

Mještani ovog naselja kažu da ih raduje što će klizište, koje je najkritičniji dio puta u Priječanima, biti sanirano.

“U našem naselju glavna saobraćajnica jednim dijelom je uz rijeku Vrbas, gdje se nalazi klizište koje godinama ugrožava put, ali i usporava njegovu izgradnju”, objasnio je Zdravko K. iz Priječana.

Dodao je da je klizište privremeno sanirano, ali da i dalje izaziva strah kod mještana, jer se nikada ne zna kada će se ono ponovo pokrenuti, te smatra da ga je neophodno trajno sanirati.

U nadležnom odjeljenju rekli su da će, ako budu obezbijedili finansijska sredstva, problematično klizište biti sanirano, te da očekuju da će to biti u ovoj godini.

“U ovoj fazi sanacije treba biti izgrađen i dio puta sa kompletnom infrastrukturom”, istakli su u ovom odjeljenju.

Dodali su da je projektna dokumentacija u fazi izrade,  te da su do sada završeni urbanističko-tehnički uslovi i da je izvršeno geomehaničko ispitivanje terena.

“Procijenjena vrijednost ovih radova je oko 650.000 KM. Od ovog iznosa grad bi učestvovao sa 500.000 KM, a ‘Vode Srpske’ sa 150.000 KM”, rekli su u ovom odjeljenju.

U JU “Vode Srpske” kazali su da im se grad obratio sa upitom o mogućnosti sufinansiranja klizišta u Priječanima.

“Nakon izrade projektne dokumentacije pokušaćemo obezbijediti dio sredstava, a sve u saradnji sa gradom”, rekli su u “Vodama Srpske”.

Darko Škobić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani, rekao je da je, pored mnogobrojnih problema sa kojim se susreću u ovom naselju, najveći loša saobraćajnica, te da im je ona pririoritet.

“Mnogo nam znači da se sanira klizište koje ugrožava put koji prolazi kroz naše naselje”, rekao je Škobić i dodao da očekuje da će nakon toga i dinamika kojom se izgrađuje put biti brža.

Prema njegovim riječima, sadašnja saobraćajnica je jako uska, zbog čega se na mnogim mjestima vozila teško mimoilaze.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!