Društvo

Direktor uprave CZ sa načelnicima o padavinama i poplavama

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed razgovaraće danas sa načelnicima opština Novi Grad, Kostajnica i Kozarska Dubica o aktivnostima koje preduzimaju uoči najavljenih obilnih padavina, što bi moglo izazvati bujice i porast vodostaja, te poplave i klizišta.

Sastanak će biti održan u kabinetu načelnika opštine Kostajnica u 10.00 časova, najavljeno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Loading...

Na sastanku će biti razgovarano o aktivnostima koje opštine preduzuimaju povodom akta Republičke uprave, kojim je lokalnim zajednicama skrenuta pažnja na mjere predviđene planom odbrane od poplave u Republici Srpskoj za 2019. godinu.

Ove mjere i aktivnosti gradova i opština su u kontekstu najavljene kiše koja može izazvati porast vodostaja rijeka, bujičnih vodotoka naročito na sjeveru, sjeverozapadu, jugozapadu Republike Srpske, što bi za posljedicu moglo imati poplavu, klizišta, navode iz Uprave.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!