Društvo

Radojičić: Očekujemo da Vrbas bude u blagom porastu tokom noći

Očekujem da će Vrbas večeras biti u blagom porastu, i upozoravam građane da prate situaciju, ali ponavljam – ova situacija nije ni blizu onoj iz 2014. godine, izjavio je večeras Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Gradski štab za vanredne situacije sa gradonačelnikom na čelu donio je večeras odluku o dizanju u stanje pripravnosti pripadnika Civilne zapštite i njihovom raspoređivanju na kritične tačke na području grada.

Loading...

“Zona oko Vrbanje, i nizvodno od njenog ušća u Vrbas su kritične zone. Na ostalim mjestima radi se o daleko manjim bujicama i potocima”, istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da su podijeljeni dodatni zadaci kada je riječ o podizanju jedinica Civilne zaštite, rasporedu vreća i određene tehnike.

“U suštini, Vrbas je još uvijek pod kontrolom, i nivo ispuštanja iz HE Bočac je još sasvim zadovoljavajući. Danas je bio skoro prepolovljen, ali obzirom da su pritoke u hidroakumulaciju narasle, i da je uzvodno velik dotok vode – ponovo se povećava isticanje vode iz hidroakumulacije”, izjavio je gradonačelnik Banjaluke.

 

 

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!