Društvo

Radojičić: Očekujemo da Vrbas bude u blagom porastu tokom noći

Očekujem da će Vrbas večeras biti u blagom porastu, i upozoravam građane da prate situaciju, ali ponavljam – ova situacija nije ni blizu onoj iz 2014. godine, izjavio je večeras Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Gradski štab za vanredne situacije sa gradonačelnikom na čelu donio je večeras odluku o dizanju u stanje pripravnosti pripadnika Civilne zapštite i njihovom raspoređivanju na kritične tačke na području grada.

Loading...

“Zona oko Vrbanje, i nizvodno od njenog ušća u Vrbas su kritične zone. Na ostalim mjestima radi se o daleko manjim bujicama i potocima”, istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da su podijeljeni dodatni zadaci kada je riječ o podizanju jedinica Civilne zaštite, rasporedu vreća i određene tehnike.

“U suštini, Vrbas je još uvijek pod kontrolom, i nivo ispuštanja iz HE Bočac je još sasvim zadovoljavajući. Danas je bio skoro prepolovljen, ali obzirom da su pritoke u hidroakumulaciju narasle, i da je uzvodno velik dotok vode – ponovo se povećava isticanje vode iz hidroakumulacije”, izjavio je gradonačelnik Banjaluke.

 

 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!