Kultura

Počinje deseti internacionalni festival harmonike

Deseti Internacionalni festival harmonike “Akordeon art plus”, koji večeras počinje u Istočnom Sarajevu, okupiće 315 takmičara.

U okviru Festivala predviđeno je takmičenje solista na harmonici, kamernih ansambala i orkestara harmonike, Drugo međunarodno takmičenje pijanista, kao i koncertni program umjetnika koji će nastupiti u revijalnom dijelu festivala.

Loading...

U dijelu programa koji nije koncertni biće održano predavanje Branka DŽinovića iz Srbije, koji će govoriti o djelima za harmoniku Sofije Gubandulije.

Žiri je sastavljen od 38 eminentnih svjetskih stručnjaka, a ove godine u Istočno Sarajevo dolazi i Fridrih Lips, rukovodilac katedre za harmoniku Ruske akademije “Gnjesin”, koja je među najprestižnijim na svijetu.

Na Festivalu će nastupiti i Hanzi Vang, jedan od najvažnijih mladih izvođača iz Kine, te Klevel Lebel iz Slovenije.

Na svečanom otvaranju, koje je planirano za 20.00 časova, biće održan koncert Orkestra harmonika Akademskog kulturno-umetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu “Sonja Marinković”, pod dirigentskom palicom Gorana Penića.

Ulaz na festival je besplatan, a ceremonija zatvaranja manifestacije predviđena je za petak, 17. maja, u 18.00 časova, kada će biti proglašeni pobjednici u svim kategorijama, te održan i završni pobjednički koncert.

Organizatori festivala su Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike “Novi zvuk”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!