Društvo

Stanje u Tesliću jutros povoljnije

TESLIĆ – Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da je jutros stanje u ovoj lokalnoj zajednici povoljnije i da su se, uprkos kiši koja pada manjom jačinom, tokom noći rijeka Usora i rječice povukle u svoja korita, izuzev pojedinih džepova.

On je izrazio zadovoljstvo što u poplavama nije bilo stradalih sugrađana, te dodao da će biti utvrđena visina materijalne štete koja je pričinjena domaćinstvima.

Loading...

Miličević kaže da je usljed visokog vodostaja potopljeno desetine kuća u naseljima Gajevi i Stjenjaku i da su u pojediniim naseljima oštećeni mostovi i evidentirana klizišta.

“Ukupnu sitaciju rezimiraćemo kada se sve ovo zaustavi”, rekao je Miličević prije početka današnje sjednice Kriznog štaba opštine.

On je naveo da su nakon povlačenja voda u korito ponovo prohodni putni pravci prema Doboju i Blatnici.

Krizni štab opštine Teslić proglasio je juče vanrednu situaciju na području ove lokalne zajednice zbog izlivanja svih rijeka i procjene da postoji opravdana opasnost za ljudske živote i imovinu, a donesena je i odluka da nastava u svim školama bude odgođena do daljeg.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!