Svijet

Teheran ne traži rat sa Amerikom uprkos povišenim tenzijama

Iranski vrhovni lider ajatolah Ali Hamenei izjavio je danas da Teheran ne traži rat sa Amerikom uprkos povišenim tenzijama između dvije zemlje ou vezi sa nuklearnim i raketnim programom Teherana.

Hamenei je u razgovorima sa višerangiranim zvaničnicima koje je prenosila državna televizija, takođe naglasio da Islamska Republika neće pregovarati sa SAD o novom nuklearnom dogovoru. 

“Neće biti nikakvog rata. Iranski narod odabrao je put otpora. Ne tražimo rat, a ni oni takođe. Znaju da nije u njihovom interesu”, naglasio je Hamenei”. 

Američki predsjednik Donald Tramp povukao je prošle godine SAD iz sporazuma postignutog 2015. godine između Irana i svjetskih sila prema kojem je Teheran trebao da ograniči svoje kapacitete obogaćenog uranijuma a zauzvrat su im ukinute sankcije. 

Tramp je nakon povlačenja iz sporazuma, obnovio sankcije Iranu kako bi primorao Teheran na nove pregovore o široj kontroli naoružanja.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!