Sport

Đoković: Prvi put dižem pehar pred nekim ko viče ‘tata’

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobjede u finalu Wimbledona da mu je najbolji sparing partner prethodnih nedjelja bio njegov sin Stefan.

Novak je čestitao svom protivniku u finalu Kevinu Andersonu na odličnom turniru i plasmanu u prvo finale na, kako je opisao, “svetom mjestu” u Londonu.

Srbin je pobijedio 6:2, 6:2, 7:6 (3) i tako četvrti put postao šampion u “Ol Ingland klabu”.

– Osećaj je neverovatan jer prvi put u životu tu je neko ko viče ‘tata, tata’, to je onaj mali dečko tu. Došao je ovde mada su propozicije takve da deca ispod 5 godina ne mogu pa nije mogao da gleda uživo. Ali ako budem osvojio trofeje u budućnosti moći će. On je bio ubedljivo najbolji sparing partner prethodnih nedelja. Želim da čestitam Kevinu, izuzetan niz pobeda, imao je mnogo sati i igrao je prvi put sada u finalu možda nije bio najbolji u prva dva seta, a ja sam srećan što sam prošao kroz taj treći. Čestitam i želim sve najbolje, rekao je posle meča Novak.

Prethodnih mjeseci se mučio i sa kondicijom i sa formom, a mučile su ga i sopstvene sumnje. Fizičku spremnost je potvrdio u maratonu sa Rafaelom Nadalom, a sada raste i samopouzdanje.

– Lako je sada pričati, ali moram da verujem tom procesu kao što sam i ranije rekao da verujem u sebe, vrlo sam zahvalan svom timu i svima koji me podržavaju, poslednjih godina nije bilo lako. Imao sam operaciju, 6 meseci van ATP tura, suočen sa teškim povredama. Bilo je trenutaka kada se sumnjalo i da li ću moći da se vratim ovom nivou, dodaje srpski igrač.

Baš kao i nakon prve pobede na Wimbledonu 2011. godine, Đoković je i ovog puta nastavio tradiciju i posle pobjede okusio travu sa Centralnog terena.

– Trava je veoma ukusna, imao sam duplu porciju ovaj put da počastim sebe, ali zaista je nešto drugačije kada se igra u finalu, posebno ovde, imao sam pet iskustava, poštujem to i delim sa ljudima koji su mi bliski. I da ponovim Kevinove reči: Hvala svima, vaša pasija za sportom je divna i zato je lepo igrati pred vama, rekao je Đoković.

(b92)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!