Sport

Kari nezaustavljiv za Portland

Aktuelni šampion NBA Golden Stejt savladao je Portland Trejlblejzerse rezultatom 116:94 u prvoj utakmici finalne serije Zapada.

Voriorsi su tokom cijelog meča držali prednost, Portland je samo na momente uspijevao da se približi, ali nisu imali rješenje za raspucanog Stefa Karija, koji je u odsustvu povrijeđenog Kevina Durenta još jednom preuzeo ulogu lidera ekipe.

Loading...

Kari je bio najefikasniji na meču sa 36 poena, pogodivši devet trojki iz 15 pokušaja. Klej Tompson je dodao 26, Drejmond Grin je stigao do dabl-dabla: 12 poena i deset skokova.

Cijeli tim Voriorsa pogodio je ukupno 17 trojki, Blejzersi se nisu proslavili, pošto su imali svega sedam pogodaka. Lilard je šutirao iz igre 4/12 za ukupno 19 poena, Rodni Hud, Moris Harkles i Mekolum su imali po 17, Enes Kanter deset poena uz 16 skokova.

U prvoj četvrtini, koju je domaćin dobio sa 27:23, posebno raspoložen za igru bio je Drejmond Grin, sa šest postignutih poena, isto toliko skokova i dvije asistencije.

Na poluvremenu je 54:45 za Voriorse, za koje je Stef Kari pogodio četiri trojke, i ukupno 19 poena.

Upravo je Kari pogodio posljednja dva šuta i donio svom timu plus devet pred odlazak na odmor.

Golden Stejt je bolji na početku drugog poluvremena, pa sredinom treće četvrtine nakon trojke Tompsona stiže do najvećih 17 poena prednosti (70:53).

Uprkos konstantnoj prednosti protivnika, Portland je treću četvrtinu završio sa svega minus šest (77:71).

Ipak, poslije još jedne Tompsonove trojke, GSW je ponovo u dvocifrenom plusu (90:79).

Previše otvorenih šuteva su igrači Portlanda ostavili rivalima, pa je Golden Stejt povratio ubjedljivu prednost – 97:81.

Blejzersi ipak uspijevaju da uzvrate mini-serijom i smanje na 97:88.

Ali, na tri minuta prije kraja, Drejmond Grin trojkom vjerovatno stavlja tačku na ovaj susret (108:92). Domaćin je rutinski priveo meč kraju i stigao do 1:0 u finalnoj seriji.

(Sportklub.rs)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!