Privreda

Huavei upozorava: Zabrana šteti samo Americi

VAŠINGTON, PEKING – Kompanija Huavei reagovala je na odluku američkog predsjednika Trampa da zabrani korišćenje opreme kompanija koje predstavljaju rizik za nacionalnu bezbjednost.

Prethodno je kineski gigant saopštio kako je „spreman i voljan“ da radi sa vladom Sjedinjenih Država na mjerama koje bi garantovale bezbjednost korišćenja njegovih proizvoda.

Loading...

Međutim, Huavei takođe upozorava na negativne posljedice po SAD.

“Sprečavanje kompanije Huavei da posluje u Americi neće SAD učiniti bezbjednijim, naprotiv, to će samo usmjeriti Sjedinjene Države ka slabijim i skupljim alternativama, dovodeći ih u situaciju da kasne sa uvođenjem 5G tehnologije, i najzad, može naškoditi interesima američkih kompanija i potrošača. Osim toga, bezrazložnom zabranom krše se prava Huaveija i pokreću mnoga ozbiljna pravna pitanja“, navedeno je u saopštenju kompanije.

Nalog kojim se utire put zabrani poslovanja s kineskom firmom Huavei razmatra se u Vašingtonu već duže od godinu dana, ali je u više navrata odgođen.

Huavei je u više navrata negirao navode o špijuniranju. Osim toga, predsjednik Huaveija rekao je da je kineska telekomunikaciona kompanija voljna da potpiše sporazume o nešpijuniranju sa vladama.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!