Banjaluka

Sud presudio: Željka, kritika nije kleveta!

Okružni sud u Banja Luci odbacio je žalbu premijerke Željke Cvijanović i potvrdio prvostepenu presudu Osnovnog suda da šef Kluba poslanika SDS Aleksandra Pandurević i BN TV nisu oklevetali premijerku, narušili njen ugled i nanijeli joj duševnu bol, kao što je tvrdila u tužbi. Odbačen je zahtjev Cvijanovićke da joj se na ime duševnog bola plati 5.200 KM. Cvijanovićka je obavezana da Pandurevićevoj i RTV BN nadoknadi sudske troškove u iznosu od 1.544,40 KM

Razlog Cvijanovićkine tužbe je Zakon o zaštiti potrošača BiH koji je u Parlamentu BiH usvojen na prijedlog SDS-a, a kojim se zabranjuju krediti u švajcarcima, i izjava Pandurevićka da je ‘je Vlada RS morala izmijeniti Zakon o obligacionim odnosima i zaštititi korisnike kredita u švajcarcima, te da je 13 ljudi izvršilo samoubistvo zbog toga i da je njihova duša u rukama Željke Cvijanović’. Zbog ovih riječi i priloga na BN televiziji, premijerka je posjetila psihijatra jer je, kako se navodi u obrazloženju presude ‘bila uznemirena i neraspoložena par dana’.

Sud je ocijenio da se ne radi o kleveti nego o mišljenju, a da je tužiteljica (Cvijanovićka) kao javna ličnost podložna kritici, komentarima i osudi javnosti. 

Ovo je peta tužba koju su protiv šefa Kluba poslanika SDS Aleksandre Pandurević izgubili funkcioneri SNSD-a, a ukupna iznos koji su u raznim tužbama potraživali je 160.200 KM. U tri tužbe drugooptužena je bila BN TV jer, kako se ispostavilo, nije cenzurisala kritike vlasti.

Loading...

Smisao svih ovih tužbi je pritisak na neistomišljenike i slobodno novinarstvo, kao i gušenje svake kritike. Vlasti bi očito jedino odgovarao flaster na ustima i povez na očima naroda i opozicije.

(BN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!