Region

Brovina priznala da je fotografija silovanja falsifikat

​PRIŠTINA – Poslanik u parlamentu samoproglašenog Kosova Fljora Brovina priznala je da je falsifikat fotografija tridesetpetogodišnje žene, navodne žrtve silovanja srpske vojske i policije tokom sukoba 1998. i 1999. godine na Kosmetu, koju je pokazala na zasjedanju kosovskog parlamenta.

Specijalno Tužilaštvo samoproglašenog Kosova, koje je saslušalo Brovinu, najavilo je da će pokrenuti istragu zbog jučerašnjeg podmetanja u parlamentu samoproglašenog Kosova.

Loading...

Brovina je izjavila da je fotografija koju je pokazala u Skupštini lažni dokument i da ona nije znala da je to tako, jer dokumet posjeduje od 2003. godine.

Ona se izvinila svima koji su bili zabrinuti nakon objavljivanja fotografije koja je izazvala brojna reagovanja u javnosti.

“Najbolji odgovor daće državno tužilaštvo Kosova”, rekla je novinarima Brovina koja je poslanik Demokratske partije Kosova /DPK/.

Prema njenim riječima, predsjednik DPK-a i predsjedavajući Skupštine samoproglašenog Kosova Kadri Veselji nije znao za ovaj slučaj.

Odgovarajući na pitanje da li će podnijeti ostavku na funkciju poslanika, Brovina je rekla da je spremna da preduzme “bilo koju akciju koja je u interesu Kosova”.

Prema pisanju prištinskih medija, sporna fotografija datira iz 2004. godine i koristili su je Iračani u propagandne svrhe, optužujući američke vojnike za silovanja.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!