Politika

Crnadak: Omogućiti da BiH ima svoje predstavnike u Savjetu Evrope

SARAJEVO – Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak pozvao je danas Komitet ministara Savjeta Evrope da omogući parlamentu BiH još jednu šansu da prije junskog zasjedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope imenuje svoju delegaciju, da bi i BiH učestvovala u donošenju važnih odluka.

Tokom obraćanja Komitetu u Helsinkiju, Crnadak je posebno istakao značaj Savjeta Evrope, kao i dostignuća i ulogu koju je ova organizacija imala proteklih 70 godina u izgradnji povjerenja i razumijevanja u Evropi.

Loading...

“Pred nama su i danas brojni problemi i krize, ali odgovor mora uvijek biti isti – vladavina prava, demokratija, ljudska prava i poštovanje različitosti. Samo braneći ove temeljne vrijednosti Savjeta Evrope obezbijedićemo stabilnost i sigurnu budućnost za naš kontinent, za 47 zemalja i skoro 850 miliona ljudi koje predstavljamo”, ocijenio je Crnadak.

On je istakao značaj Evropske konvencije o ljudskim pravima i njene dosljedne primjene, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova.

Crnadak je podržao razvoj politike dobrosusjedskih odnosa Savjeta Evrope i pozdravio napredak ostvaren u saradnji Savjeta Evrope sa Evropskom unijom, jer se radi o organizacijama sa istim vrijednostima i ciljevima.

Po današnjem završetku zasjedanja Crnadak će prisustvovati zvaničnoj ceremoniji predaje predsjedavanja Savjetom Evrope Francuskoj, koja će voditi ovu organizaciju do novembra.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!