Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Lukač: U Srpskoj nema nestale djece

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da u Srpskoj nema slučajeva nestale djece, dok u EU svake dvije minute nestane jedno dijete, a svake godine 250.000 djece.

Povodom 25. maja – Međunarodnog dana nestale djece, Lukač je novinarima u Banjaluci rekao da je u prošloj godini bilo 27 prijava nastanka djece, ali da ih je policija brzo pronašla žive i zdrave.

Ministar je naveo da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske od 18. do 25. maja organizovati preventivnu kampanju pod nazivom Rastimo sigurno, čiji je cilj podizanje svijesti javnosti o potrebi zaštite djece na putu od kuće do škole i nazad.

U okviru ove kampanje, on je danas u banjalučkoj Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić” sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka održao predavanje učenicima drugog i trećeg razreda o temi bezbjednog ponašanja.

– Objasnili smo im kako da se ponašaju na putu od kuće do škole, iako uglavnom djeca ovog uzrasta na nastavu dolaze u pratnji roditelja – pojasnio je ministar.

On je dodao da je djeci naglašeno da se ne trebaju obraćati nepoznatim licima i ulaziti im u automobil.

Lukač je podsjetio da Srpska ima program školskog policajca i da su oni često prisutni u školama.

Pomoćnik direktora u ovoj školi Simeun Raljić rekao je da djeca do trećeg razreda na nastavu dolaze u pratnji roditelja i da nije bilo slučajeva nestanka djece.

Na Trgu Krajine u Banjaluci od 10.30 do 11.30 časova pripadnici Policijske uprave Banjaluka dijeliće građanima promotivni materijal koji se odnosi na savjete šta treba da urade u slučaju nestanka djeteta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske član je Međunarodne organizacije “Amber alert” koja se bavi problematikom nestale djece.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button