Banjaluka

Otvoren drugi Sajam sporta u Banjoj Luci

U postoru Banjalučkog velesajma danas je otvoren drugi Sajam sporta na kojem se predstavilo više od 50 izlagača – strukovnih saveza, institucija sporta, rekreacije i sportske medicine.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao otvaranju sajma, naglasio je da razvoj sporta jedan od prioriteta gradske administracije.

Loading...

– Aktivnosti u oblasti sporta smo značajno proširili, a fokus nije usmjeren samo na ono što su redovna davanja iz gradskog budžeta, već je obim naše podrške mnogo veći, a najviše nade polažemo u projekat „Sport u školama“ – rekao je Radojičić i podsjetio da je Banja Luka prošle godine ponijela i titulu Evropskog grada sporta

Ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović, naglasila je da se poseban značaj ovog sajma ogleda u tome što okuplja veliki broj djece i mladih sportista.

– Želimo da mladima ukažemo na značaj sporta, da zavole sport i da sport shvate, prije svega, kao igru. Sa druge strane, ako barem jedno dijete danas iskaže interes za sport, smatraćemo da je misija sajma uspjela. Nadamo se da će brojni sadržaji koje smo pripremili, izazvati veliki interes naših sugrađana – rekla je Davidović.

Podršku Sajmu sporta, između ostalih, svojim prisustvom dali su najbolja svjetska odbojkašica Tijana Bošković koja je ujedno i promoter sajma, proslavljeni odbojkaši Željko Tanasković, Slobodan Boškan i Vladimir Batez, nekadašnji rukometni reprezentativac Predrag Peruničić, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, proslavljena košarkašica Slađana Golić, zlatni džudista Nemanja Majdov i mnogi drugi.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!