Hronika

Suđenje optuženom za premlaćivanje novinara: Svjedoče tužilac i krim-inspektori

BANJALUKA – U nastavku suđenja banjalučkom bokseru Marku Čoliću (32), optuženom za premlaćivanje novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (37), svjedočiće tužilac Dragana Lipovčić, koja je u vrijeme uviđaja bila dežurna, ali i krim-inspektori Željko Rodić i Radojica Dabić.

I njih dvojica su obavljali uviđaj, baš kao i krim-tehničari Vladan Todorović i Saša Ožegović, koje je odbrana Čolića takođe predložila za svjedočenje, a Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci taj prijedlog prihvatilo, tako da će i oni biti ispitani u svojstvu svjedoka.

Loading...

Osim njih, ponovo će, na prijedlog Čolićevog advokata Gordana Joviševića, biti ispitan i Kovačević, kao i banjalučki kajakaš Darko Savić, koji je ranije, kao svjedok Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, potvrdio da je, dan nakon što je premlaćen novinar, dovezao Čolića blizu zgrade u kojoj Vladimir stanuje.

Odbrana je predložila, te joj je odobreno, da se kao svjedok pojavi i izvjesna Vanja Krsmanović koja bi, kako se moglo čuti u sudnici, trebala Čoliću da da alibi. Kao svjedok ponovo bi se trebao pojaviti i Dragan Matić, koji je pronašao palicu za koju se vjeruje da je njome pretučen Kovačević, a o čemu su “Nezavisne” već pisale.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. juni, kada bi trebala biti saslušana četiri svjedoka.

Na današnjem pretresu odbrana Čolića je pokušala da ospori validnost i zakonitost pojedinih dokaza Tužilaštva, poput zajedničkih Facebook fotografija Čolića i odbjeglog Nedeljka Dukića (28), a kojeg takođe terete za pokušaj ubistva novinara.

Međutim, tužilac Tatjana Ninković je rekla da su te fotografije javno objavljene, i kao takve dostupne svima, a njima će dokazivati da su Čolić i Dukić slične konstitucije, te da su se družili. Sud je i taj dokaz Tužilaštva prihvatio.

Advokat Jovišević je, u jednom momentu, razljutio predsjednika Sudskog vijeća Branimira Jukića, koji je braniocu potom zaprijetio novčanom kaznom.

“Kada ja govorim, Vi ćutite, dok Vam ne dam riječ. Pustite sud da radi svoj posao”, poručio mu je Jukić.

Na ponašanje advokata zamjerke je imala i član Sudskog vijeća Olga Pantić, koja mu je poručila da se uozbilji.

“Branioče, nemojte se smijati. Ne znam šta Vam je smiješno”, rekla mu je ona.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!