Kultura

Banjalučanke održale koncert u Šamcu

Kvartet flauta “Flutete” iz Banjaluke održao je koncert u Šamcu – drugi ove godine, u okviru projekta koji podržava Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Članica kvarteta Sunčica Lončar kaže da je sinoćnji koncert dio projekta decentralizacije kulture.

“To su projekti u kojima učestvuje Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, najviše u finansijskom smislu. Smatramo da je važno da se flauta predstavi sredinama u kojima ima veoma malo dešavanja u kulturi”, rekla je Lončareva.

Ona je dodala da kvartet flauta svojim nastupom može da obogati kulturne sadržaje u svim sredinama i to ne samo koncertne prostore, nego i umjetničke galerije, izložbene prostore i druga mjesta.

“U Šamcu smo izveli kompozicije programskog sadržaja. Svaka kompozicija ima neku priču na osnovu koje je nastala”, dodala je Lončareva.

Kvartet flauta “Flutete” čine Marija Pilipović, Nataša Vukojević, Deana Simić i Sunčica Lončar.

Umjetnički rad započele su 2014. godine i ostvarile su izuzetno zapažene nastupe koji su im omogućili gostovanja i koncerte u velikom broju gradova BiH i inostranstvu.

Koncert je održan u organizaciji Centra za kulturu.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!