Društvo

Ćorić: Struja mora da se plati, rješenje reprogram

Direktor Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je danas da se eventualni problemi u vezi sa sprovođenjem “nulte tolerancije”, koju je prema svim dužnicima najavila “Elektrokrajina”, mogu prevazići putem određenog reprograma uz uslov da privrednici plaćaju tekuće troškove za struju.

– Svjesni smo da je električna energija roba i ona treba da se plati – rekao je Ćorić novinarima i ponovio da “nulta tolerancija” neće biti opterećenje ukoliko su svi privrednici u poslovanje ukalkulisali cijenu struje.

Loading...

On je podsjetio da su, prema strukturi dugovanja, najveći dužnici “Elektroprivrede Srpske” javna preduzeća i ustanove, a ne privrednici.

Preduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka počelo je sa sistemskom primjenom “nulte tolerancije” prema svim dužnicima.

– Restriktivne mjere će se prvenstveno primjenjivati prema kupcima kojima je u proteklom periodu omogućeno plaćanje u ratama po osnovu zaključenih reprograma i nagodbi putem medijacije, kupcima protiv kojih postoje izvršne sudske presude ili sa kojima su sklopljena sudska i vansudska poravnanja – saopšteno je ranije iz “Elektrokrajine”.

Primjena mjera će, kako su naveli, biti sveobuhvatna i dosljedna, a izuzetak mogu predstavljati isključivo kupci u izrazito teškim socijalnim uslovima, čiji će zahtjevi biti pojedinačno razmatrani.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!