Sport

Mandarić preuzima Borac?

Milan Mandarić, vlasnik NK Olimpija iz Ljubljane, tokom posjete Banjaluci najavio je mogućnost ulaganja novca u FK Borac, a kako saznaju “Nezavisne”, velika je mogućnost da ugledni biznismen postane i većinski vlasnik “crveno-plavih”.

Nekoliko puta u posljednjoj deceniji mediji su pisali da bi Mandarić mogao da postane vlasnik Borca, ali čini se da bi sada više nego ikada ta ideja mogla i da se realizuje. Kako nam je rekao izvor sa Gradskog stadiona, u narednom periodu bi moglo da se očekuje donošenje novog zakona o sportu, što bi i omogućilo ulazak investitora u klub. Još jedna olakšavajuća okolnost je što aktuelna uprava kluba, predvođena predsjednikom Vicom Zeljkovićem, uveliko čisti stare dugove pa bi eventualnim dolaskom Mandarić zatekao koliko-toliko čistu finansijsku situaciju u Platonovoj ulici. Čelnici dva kluba pričali su o ovoj temi tokom posjete ekspedicije slovenačkog prvaka i, kako saznajemo, na ovu temu će biti održana još dva sastanka do kraja 2018.

Loading...

“Bilo bi vrlo neozbiljno da već sada pričamo koliko je ovaj posao blizu realizacije, ali stvari idu u pravom smjeru. Javnost će sa svime biti upoznata na vrijeme”, rekao nam je izvor iz kluba.

Mandarić je poznat kao veliki zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu, čak je u mladosti igrao fudbal. Poznat je po ulaganjima u razne fudbalske klubove, a bio je vlasnik belgijskog Šarloa, francuske Nice, engleskih Portsmuta, Lestera i Šefild Venzdeja, a 2015. je preuzeo Olimpiju iz Ljubljane, koja je prošle sezone osvojila duplu krunu u Sloveniji.

Dok se čeka realizacija ovako krupnog poduhvata, uskoro se može očekivati i dolazak nekoliko igrača iz Olimpije na pozajmicu u Borac.

“Sviđa mi se entuzijazam i energija ljudi u Borcu sa Vicom Zeljkovićem na čelu i ovo je samo jedan u nizu sastanak, uskoro će i oni biti naši gosti u Sloveniji. Prva konkretna pomoć Borcu će biti ustupanje igrača koji nemaju mjesta u našem prvom timu, ali sigurno posjeduju kvalitet. Takođe, postoji mogućnost da kroz određeni period uložim novac u ovaj klub”, rekao je Mandarić tokom posjete Banjaluci, a od predsjednika Borca je, između ostalog, na poklon dobio crveno-plavi dres.

Da eventualno preuzimanje Borca nije prazna priča, najbolje govori to da će na ljeto 2019. napustiti Olimpiju.

“Ovo će biti moja posljednja godina u Olimpiji i vjerujem da ćemo osvojiti još jednu titulu, a vidjeću šta ću dalje. Ulazio sam samo u klubove u kojima sam vidio dobar projekat i gdje sam vidio da mogu nešto dobro da napravim. Nedavno sam išao u Aston Vilu pošto su me zvali da im pomognem, ali nisam vidio sebe u tom projektu. Nadam se da će se izvući, jer to je veliki klub”, izjavio je poznati biznismen.

Borac i Olimpija u subotu su odigrali i prijateljski meč, a prvak Slovenije na kraju je slavio sigurnim rezultatom 4:0. Iz tima iz Ljubljane najavili su i “revanš”, koji će se igrati u Sloveniji.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!