Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Kasipović: Moguće pooštravanja sankcija za najteža krivična djela

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas Srni da će prilikom izrade izmjena i dopuna Krivičnog zakonika u Srpskoj biti razmotrena rješenja iz zakonika koji je usvojila Srbija i da je stav Vlade Srpske da dodatno budu pooštrene sankcije za najteža krivična djela, ali da će se sve raditi uz mišljenje stručnjaka.

“U Ministarstvu pravde Republike Srpske smo sa velikom pažnjom pratili pripreme za promjenu krivičnog zakonodavstva u Srbiji, jer prilikom izrade našeg Krivičnog zakonika vodimo računa o uporednom zakonodavstvima u zemljama u okruženja”, rekao je Kasipović, komentarišući usvajanje izmjena Krivičnog zakonika u Skupštini Srbije.

On je podsjetio da je u Republici Srpskoj, prilikom usvajanja Krivičnog zakonika 2017. godine, značajno pooštrena kaznena politika.

“Uz stručna mišljenja ćemo i sada raditi na ovom zakonskom rješenju, jer je riječ o ozbiljnom pitanju. Vodićemo računa o usklađenosti sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima”, dodao je Kasipović.

Skupština Srbije usvojila je juče izmjene Krivičnog zakonika kojim se za najteža krivična djela uvodi doživotna kazna zatora.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button