Banjaluka

Planirana gradnja više novih vrtića

Naselja Kuljani, Obilićevo, Vrbanja i Aleja centar trebalo bi da dobiju nove vrtiće, u nastojanju da predškolsko obrazovanje bude dostupno što većem broju djece.

Uporedo sa aktivnim projektima izgradnje novih vrtića u Lazarevu, Petrićevcu i Starčevici, za iduću godinu je planirano dodatno širenje sistema gradskih vrtića, a dinamika gradnje će zavisti od raspoloživih finansijskih sredstava.

Prvi na listi prioriteta su Kuljani, gdje bi novi vrtić trebao nići u objektu stare škole. Ovih dana, trebao bi biti raspisan tender za projektovanje ovog vrtića, kao i za prenamjenu gradskog prostora u Obilićevu, koji će biti pretvoren u vrtić. Kako je planirano, novi vrtić u Obilićevu trebao bi biti smješten u poslovnom prostoru na Bulevaru Stepe Stepanovića 25-27.

Istovremeno, radi se na pripremi izgradnje još dva vrtića – u Vrbanji i Aleji centar. U slučaju Aleje centar, zbog velikog broja djece u ovom naselju, biće građen objekat većeg kapaciteta, projektovan za prijem 180 mališana.

Aktivnosti za realizaciju ovog projekta su već pokrenute i u toku je procedura izbora firme za izradu urbanističko-tehničkih uslova i projekta.

Iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove ističu da je nedavno završena obnova najstarijeg vrtića u gradu “Ježeva kućica”, a da bi u idućoj godini  trebali obnoviti i objekat koji se nalazi pored tog vrtića, a koje je nekada koristilo Udruženje “Duga”.

Kada je riječ o projektima koji su počeli ove godine, u 2020.godini planirana je druga faza izgradnje vrtića Kolibri u Lazarevu, odnosno objekat čija je gradnja u toku, trebalo bi da bude u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju. U budućem vrtiću biće omogućen smještaj za oko 170 djece.

U 2020. godni biće opremljen i prostor na Starčevici, koji je nekada koristila Gradska razvojna agencija, a čija rekonstrukcija je u toku.

Novi vrtić na Petrićevcu, čija je izgradnja počela nedavno u okviru višenamjesnkog objekta u tom naselju, trebalo bi nagodinu da primi više od stotinu mališana.

 

Nedavno uspješno okončana obnova vrtića ″Ježeva kućica″

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!