Politika

SNSD će insistirati da se u Krivični zakonik Srpske uvrste mjere iz “Tijaninog zakona”

Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je Srni da će SNSD insistirati da u Krivični zakonik Srpske uđe kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja za svirepe ubice i silovatelje djece, kao i ubice trudnica i nemoćnih osoba.

Žunić je rekao da je Klub poslanika SNSD-a pratio dešavanja u procesu donošenja izmjena Krivičnog zakona u Srbiji u vezi sa uvođenjem doživotnog zatvora za djela teškog ubistva djeteta, silovanja djeteta sa smrtnim ishodom, ubistva trudnice i nemoćne osobe. 

Podsjetivši da je Klub poslanika SNSD-a podržao izmjene Krivičnog zakonika Republike Srpske i da su te izmjene uvrštene u Program rada parlamenta za ovu godinu, Žunić je naveo da je Republika Srpska jedna od 30 zemalja koja nema kaznu doživotnog zatvora u svom Krivičnom zakoniku. 

“Očekujemo da se tokom pripreme izmjena Krivičnog zakonika usvoje naše inicijative i da oni koji svirepo ubiju dijete, siluju, ubiju trudnicu i nemoćnu osobu nemaju nikada više mogućnost da to djelo i ponove”, naglasio je Žunić. 

Skupština Srbije usvojila je juče izmjene Krivičnog zakonika, kojim se za najteža krivična djela uvodi doživotna kazna zatvora i to za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloljetnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem. 

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!