Politika

Stevandić: Prioritet nacionalna i ekonomska politika

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručio je sinoć da će se zalagati za stabilnu nacionalnu i ekonomsku razvojnu politiku, ističući da su to “dvije noge” na kojima će čvrsto stajati Republika Srpska.

Obraćajući se simpatizerima Ujedinjene Srpske na tribini u Istočnom Novom Sarajevu, Stevandić je naglasio da ova stranka nudi program “trojstva” politike, koji je, kako je naveo, dobro prihvaćen među građanima Srpske.

On je naveo da će dolaskom na vlast patriotskog bloka biti otvorene sve linije sa Republikom Srpskom, svakim gradom, te da će biti otvarana nova radna mjesta, investirano u nove turističke, proizvodne, energetske, potencijale, ali i u IT sektor i moderne tehnologije.

Loading...

“Osim nacionalne politike, naš drugi pravac je ekonomija. Razvojem ekonomije mi poboljšavamo nacionalni proizvod, mogućnost da se bolje branimo i to je plan energije razvoja koji smo napisali i koji podrazumjeva 25.000 radnih mjesta u realnom sekotru”, istakao je lider Ujedinjene Srpske.

Stevandić je rekao da je on bio prvi koji je tražio da se u Istočnom Sarajevu napravi bolnica, te da je ponosan što je ta politika urodila plodom i što je napravljena bolnica koja će podići nivo zdravstvenih usluga u regiji.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Žarko Kovačević rekao je da je program ove stranke realan jer su ga pravili stručnjaci, te da nisu potrebna nikakva obećanja već samo rad.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Gordana Vuković rekla je da će se u ovoj stranci zalagati za bolje sutra omladine kako bi bio spriječen odliv kadrova, ali i za jačanje ekonomije i borbu protiv kriminala i korupcije.

Nosilac liste SNSD-a kandidata za poslanike u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice tri Staša Košarac rekao je da ne smije biti dizvoljeno da Sarajevo naređuje Banjaluci, te da je potrebno obezbijediti politički prostor i mogućnost da se u Sarajevo ne može ništa odlučivati bez institucija Republike Srpske.

Košarac je rekao da je potrebno glasati za kandidata za člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika jer, kako kaže, da nije bilo njega bio bi ukinut Dan Republike Srpske, donosile bi se odluke van institucija Republike Srpske, a američka Ambasada bi, kako je ocijenio, radila šta god hoće.

“Osim Dodika kao člana Predsjedništva, potrebna nam je i Željka Cvijanović kao predsjednik Republike jer kad mi odemo u Sarajevo neko u Republici Srpskoj mora predano da radi, okuplja političke strukture, da se ujedinimo i definišemo političke ciljeve, formiramo novu vladu i da u sinergiji naših kadrova u Sarajevu i Srpskoj vodimo Republiku Srpsku kao što to radimo ovih godina”, poručio je Košarac.

Košarac je rekao da je cilj SNSD-a da se u zajedničkim institucijama BiH okupi ekipa ljudi koji će vratiti sve ustavne nadležnosti koje su oduzete Republici Srpskoj, kako bi se na taj način institucionalno ojačala Republika Srpska.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!