Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Oštetili osiguravajuću kuću za više od milion maraka

Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ podnijela je danas Tužilaštvu BiH izvještaj protiv pet fizičkih i jednog pravnog lica zbog sumnje da su počinili krivična djela u vezi sa pranjem novca, kojima su oštetili jednu osiguravajuću kuću u Republici Srpskoj za više od milion KM, kao i budžet Srpske za više od 100.000 KM.

Postoje osnovi sumnje da je pravno lice počinilo krivično djelo odgovornost pravnog lica, a u vezi sa krivičnim djelom pranje novca, saopšteno je iz Sipe. 

Prijavljena lica su od 2014. do 2018. godine, postupajući kao pripadnici kriminalnog udruženja, oštetili jednu osiguravajuću kuću na području Republike Srpske za iznos veći od milion KM, kao i budžet Srpske za iznos veći od 100.000 KM kroz umanjenje poreske osnovice za obračun poreza na dobit. 

Na ovaj način, doveli su osiguravajuću kuću u rizik nesolventnosti i nelikvidnosti, odnosno ugroženosti akumuliranih sredstava za pokriće tekućih rezervi. 

To su prikrili falsifikovanjem dokumenata o sudskoj registraciji za određeni broj pravnih lica, a koja stvarno nisu postojala i transakcijama kroz račune više banaka na području BiH, ističe se u saopštenju.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button