Region

Stefanović: Vučić se trudi da nađe najbolje rješenje za narod

BEOGRAD – Najava djela opozicije da će bojtovati sjednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji pokazuje da oni ne žele dijalog o tome, odnosno da se dođe do odgovora na važna pitanja, kao i da nisu bili u stanju da reše probleme dok su bili na vlasti, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

“To je samo pravi način da vidimo kakva je politika Saveza za Srbiju, Ðilasa, Jeremića i Obradovića, koji se deklarišu da su najveći borci za Kosovo, a kada su bili na vlasti odrekli su se Kosova odlukom da se ono iz UN prebaci na teren EU, iako su znali da je to za nas najteže”, rekao je Stefanović za TV Pink.

Loading...

On je ocenio da su oni onim što su započeli praktično ” ukidali srpsku državnost na KiM”.

“Zaboravili su srpski narod na Kosovu”, rekao je Stefanović i dodao da opozicija sada potvrđuje da nije za dijalog.

Stefanović je rekao da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odazvao pozivu da dođe na jsednicu, kao i premijerka i predstavnici Vlade, kako bi razgovarali o jednom od najvažnijih pitanja za Srbiju.

“Predsednik redovno govori javnosti o svemu, kao predsednik koji vodi politiku države ima pravo da kaže mišljenje o svemu i trudi se da pronađe rešenje koje je najbolje za naš narod i naše nacionalne interese”, rekao je Stefanović.

Vucić, dodao je, pokušava da nađe način kako da Srbi na Kosovu budu zaštićeni, kao i interesi Srbije.

“Predstavnici opozicije sve vreme traže dijalog a mole Boga da ga nema i to pokazuju i najave da ne žele da dođu u parlament gde će se govoriti o jednoj od najvažnijih tema”, rekao je Stefanović.

On je rekao da predstavnici opozicije okupljeni oko Saveza za Srbiju samo žele da se vrate na vlast i da je to suština politike koju vode.

“Oni ne žele da razgovaraju o KiM, već ih zanimaju samo sopstvene fotelje”, rekao je Stefanović.

Takođe je rekao da se oni plaše da izađu na izbore jer se plaše jednocifrenog izbornog rezultata.

Govoreći o pobedi Srpske liste na izborima na severu Kosova, Stefanović je rekao da je važno to što su Srbi u velikom broju izašli i što je pobijedila Srpska lista.

“Time su pokazali i da razumeju kako se štite interesi naroda i ko je taj ko štiti njihove ineterse”, podvukao je ministar.

On je naveo i da bi privremenim prištinskim vlastima najviše odgovaralo kada bi se predstavnici Saveza za Srbiju dočepali vlasti, jer im nije lako sa Vučićem .

Upitan o glasanju za “Tijanin zakon”, on je rekao da su sklandalozne pojedine izjave i činjenica da predstavnici djela opozicije nisu željeli da glasaju za taj zakon.

“Začudilo me je kako neko može da trazi opravdanje i da se olakša onima koji ubijaju decu. Kako mogu da spavaju a da razmišljaju kako da pomognu nekom ko je silovao dete” , upitao je Stefanović.

On je rekao da više od 150 zemalja u svijetu imaju baš takve mjere i sankcije.

“Mislim da ne postoji građanin ove zemlje koji razmišlja da bude protiv toga da se ubice naše dece ostrije kažnjavaju. Ne smemo da ćutimo kada je budućnost naše dece u pitanju i kada su takvi ljudi u pitanju da tražimo oštrije kazne za njih”, rekao je Stefanović.

Većina njih, istakao je, uglavnom ponovi slična djela.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!