Svijet

Bivši američki GENERALI pisali Trampu: Ne u RAT sa Iranom, skupo će nas koštati

Sedamdeset bivših američkih vojnih zvaničnika objavilo je na analitičkom portalu „War on the Rocks” pismo predsjedniku Donaldu Trampu u kom ga mole da ne dopusti porast napetosti sa Iranom.

Vojni zvaničnici su naglasili da Tramp ima nadležnosti da smanji nivo napetosti na Bliskom istoku. Vojni konflikt sa Iranom će skupo koštati SAD, smatraju oni.

U saopštenju se navodi da Tramp treba da pokaže “državničku zrelost i mudrost” kako bi se zaustavila eskalacija koja bi mogla loše da se odrazi na položaj zemlje.

Podsjetimo, sinoć je predsednik SAD Donald Tramp odlučio da na Bliski istok pošalje oko 1.500 vojnika zbog napetosti sa Iranom. Trupe će biti raspoređene u narednim nedeljama i biće odbrambenog karaktera. Vojna misija će štititi ranije stacionirane američke vojnike na Bliskom istoku i osiguravati slobodu njihovog kretanja.

Podsjetimo, SAD su 23. maja saopštile da su spremne za rat sa Iranom. Ipak, Tramp je nešto ranije priznao da ne želi da ratuje sa Iranom.

Tada su dvije eskadrile američkih razarača uplovile u Persijski zaliv zbog zaoštravanja odnosa Vašingtona i Teherana. Prije toga, američka vojska u Iraku je podignuta u stanje visokog stepena pripravnosti zbog “potencijalne iranske agresije”.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!