Politika

Pravosuđe mora da radi svoj posao bez političkih tenzija

Narodni poslanik i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Goran Selak istakao je da od nadležnih pravosudnih institucija očekuje da brzo i efikasno obave svoj posao po pitanju video snimka na kome inspektor SIPA prima mito za navodno posredovanje u pravosudnom sporu. 

Selak smatra je efikasan rad pravosuđa ujedno i najbolji odgovor na optužbe na račun pravosudnih institucija, te da je u čitavoj situaciji najmanje potrebno dizanje tenzija u situaciji dok je istraga u toku i dok još uvijek nema zvaničnih informacija od strane nadležnih organa. 

Loading...

“Očekujem adekvatnu i hitnu reakciju Tužilaštva BiH da se čitav taj slučaj dovede na kraja i da se ispitaju svi navodi i sve činjenice vezane za video snimak. Za Tužilaštvo BiH to je odlična prilika da djelima i rezultatima odgovore na optužbe kojima je pravosuđe izloženo u posljednje vrijeme. Takođe, mislim da ponovo imamo na djelu bespotrebno dizanje tenzija od strane određenih političkih subjekata bez obzira na činjenicu da još uvijek nemamo zvaničnih informacija ni rezultata istrage. Pravosuđu treba prepustiti da radi svoj posao i da ponudi rezultate i odgovore.  Bez tih rezultata, imamo samo nagađanja. Takođe, treba obratiti pažnju i na sazananja o planiranoj diskreditaciji vodećih ljudi u pravosudnom sistemu i političkom životu kao i organizovanim akcijama u režiji paraobavještajnih grupa. Ukoliko se takvi navodi makar i djelimično pokažu kao tačni, onda je institucijama Republike Srpske i BiH odgovornost da ponude efikasan odgovor na prijetnje takve vrste”, istakao je Selak.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!