Privreda

Nijemci zainteresovani za gradnju dionica autoputa Bar-Boljare

Njemački stručnjaci pokazali su interesovanje za realizaciju ostalih dionica auto-puta Bar-Boljare, saopšteno je na sastanku državne sekretarke u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Angeline Živković sa predstavnicima njemačkog udruženja za planiranje i razvoj putne infrastrukture.

Nijemce je interesovala i domaća pravna regulativa u vezi sa planiranjem, izgradnjom i održavanjem putne infrastrukture u Crnoj Gori, načinima finansiranja projekata i mogućnosti uključivanja stranih kompanija u njihovu realizaciju.

“Vlada i Ministarstvo posvećeno rade na stvaranju preduslova za nastavak gradnje auto-puta, a u toku je izrada idejnih projekata i elaborata procjene uticaja na životnu sredinu i društvo za dionice Mateševo Andrijevica iSmokovac Farmaci”, kazala je Živković.

Predstavnici njemačke privrede obišli su juče i gradilište mosta Moračica. Predstavnik Udruženja za izgradnju puteva Thuringen Frank Gressler rekao je da je informisan o planovima za realizaciju velikog broja infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori.

“Ubijeđeni smo da ćete uz stranu podršku uspjeti to da realizujete. Mi smo jako zainteresovani za razvoj i projekte koji se kod vas realizuju”. naglasio je Gressler.

(NN/bankar.me)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!