Banjaluka

Atrijum i ovog ljeta na raspolaganju umjetnicima

I ovog ljeta, prostor atrijuma u zgradi Gradske uprave biće otvoren za održavanje koncerata, izložbi i drugih kulturnih sadržaja.

Po prvi put, prošle godine Grad je i ovaj prostor ustupio umjetnicima koji su u okviru projekta nazvanog „Kultura u prolazu“, mogli da se predstave sugrađanima koji su dolazili da obave neku uslugu u administraciji.

Loading...

-Projekat nastavljamo i ove godine, s obzirom na to da je prošlog ljeta zabilježena odlična posjećnost događajima i interes naših umjetnika. Početak ćemo ozvaničiti 21. juna, povodom Svjetskog dana muzike, kada se, kao i prošle godine, očekuje učešće velikog broja umjenika kako u ovom prostoru, tako i na više lokacija po gradu – kazali su iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Otvaranje atrijuma za kulturna dešavanja, kako su istakli, je još jedan od načina da se kultura približi građanima, a s duge strane omogući kako afirmisanim tako i mladim umjetnicima da predstave svoj rad.

Kako je planirano, cijelo ljeto, svakog četvrtka, ovaj prostor će da ugosti nove umjetnike, studente, kulturne radnike, predavače i sve ono što je usko vezano za kulturu.

Trenutno, u atrijumu Gradske uprave zainteresovani sugrađani mogu da pogledaju izložbu učeničkih radova o temi „Proljeće u Banjaluci – Dan grada“. Izložbu, koja je otvorena do kraja ove sedmice, čine radovi učenika iz 17 banjalučkih osnovnih škola.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!