Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Dobojlija oštetio budžet za 53.000 KM

DOBOJ – Policijski službenici Policijske uprave Doboj podnijeli su Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv V.Đ. (1952) sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo “Zloupotreba ovlašćenja u privredi” čime je oštećen budžet RS i Grada Doboja za 53.781,26 KM.

Za prijavljeno lice V.Đ. postoji osnov sumnje da je kao osnivač, vlasnik i lice ovlašćeno za zastupanje privrednog društva sa područja grada Doboja, u namjeri da tom društvu pribavi protivpravnu imovinsku korist  u periodu od 01. januara 2010. pa do 21. septembra 2016. godine, bez dobijenih potrebnih odobrenja, organizovalo, vodilo i nadziralo iskop mineralne sirovine – šljunka i pijeska iz poljoprivrednog zemljišta, a zatim u ime i za račun navedenog privrednog društva iz Doboja, izvršilo dalju prodaju šljunka domaćim kupcima”, saopšteno je iz PU Doboj.

Pri tome, kako se navodi u saopštenju, za količine eksploatisanog prirodnog šljunka i pijeska nije vođena odgovarajuća dokumentacija o vađenju i evidentiranju iste niti je prijavilo količine i na iste nije obračunavalo ni prijavilo i platilo koncesionu naknadu za korišćenje mineralnih sirovina.

Navedeno lice je na taj način uskratilo sredstava koja predstavljaju javni prihod Republike Srpske i Grada Doboj, čime je protivpravnim eksploatisanjem mineralnih sirovina prekršilo zakonske odredbe u odnosu na raspolaganje, korištenje i upravljanje imovinom, stoji u saopštenju.

Navedenim radnjama je privrednom društvu iz Doboja pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznosu od 1.635.356,29 KM, a za budžet Republike Srpske i budžet Grada Doboj nastupila je šteta u ukupnom iznosu od 53.781.26 KM.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button