Sport

Liverpul rekorder po zaradi od TV prava

Napredak koji je Liverpul napravio pod Jirgenom Klopom je nevjerovatan. Kada je preuzeo kormilo 2015. godine, klub je bio u teškom stanju. Nisu bili čak ni tim Lige šampiona i posjedovali su izuzetno loš sastav.

Međutim, svake godine je napredovao. I na kraju ove sezone konačno je osvojio svoj prvi veliki trofej u klubu. Redsi su igrali fenomenalno i u Premijeršipu, gdje su izgubili samo jednom i osvojili 97 bodova. Nažalost po njih, Mančester Siti je osvojio bod više, ali je Liverpul tu bol nadoknadio u subotu osvojivši Ligu šampion.

Loading...

Klopova ekipa je savladala Totenhem golovima Mohameda Salaha i Divoka Origija. Etablirali su se tako kao jedna od najboljih ekipa u Evropi. Liverpul je srušio brojne rekorde ove sezone, a jedan od njih su i TV prihodi koje su zaradili.

Prema “Swiss Rambleu”, Liverpul je zaradio ukupno malo više od 280 miliona evra od TV prihoda iz Premijeršipa i Lige šampiona.

To je prvi put da je neki klub zaradio toliki novac u jednoj sezoni. Liverpul je na kraju imao 17 miliona evra od TV prava više od Totenhema, a potom slijede dva Mančestera – Siti i Junajted.

Klubovi koji nisu igrali Ligu šampiona zaradili su dosta manje, a Everton je najviše zaradio od ekipa koje nisu nikako igrale evropska takmičenja. Hadersfild je završio na posljednjem mjestu Premijeršipa i zaradio je najmanje od TV prava – “samo” 108 miliona evra.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!