Sport

Đoković dobio nagradu ITF za najboljeg u 2018.

Međunarodna teniska federacija (ITF) organizovala je u utorak uveče šampionsku večeru na kojojoj su dijeljene tradicionalne godišnje nagrade.

Bila je to prilika da se na jednom mjestu nađu najbolji iz 2018. godine, a posebnu nagradu “Filip Šatrije”, dobila je Argentinka Gabrijela Sabatini.

Ta nagrada, koja je ustanovljena još 1996. dodijeljuje se za doprinos tenisu kako na terenu, tako i van njega, dok je Novak nagrađen jer je bio najbolji u 2018. i zato što se ponovo vratio na mesto broj jedan.

– Želio bih da se zahvalim ITF na ovoj predivnoj nagradi, ITF šampiona za 2018. Bila je to sezona nevjerovatnog povratka za mene. Počela je operacijom lakta i trebalo mi je nekoliko mjeseci da se oporavim, da se vratim na pravi put i pronađem svoju igru, koja mi je, kasnije tokom godine, omogućila da imam najboljih šest mjeseci u karijeri, koje sam krunisao osvajajući tri Grend slem titule. Nadam se da taj niz mogu da nastavi i ovdje u Parizu – poručio je Novak Đoković.

Osim Novaka, nagrade su dobili i Simona Halep, najbolji muški dubl Majk Brajen i Džek Sok, kao i dubl igračice Babroba Krejčikova i Katerina Sinijakova, juniori Čun Hsin Ceng i Klara Burel, te teniseri sa posebnim potrebama, Šingo Kuneida, Dide de Grot i Dilan Alkot.



Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!