Nauka i tehnologija

Intel odustaje od 5G tehnologije za telefone

Nakon iznenađujućeg sporazuma između kompanija Apple i Qualcomm, Intel je takođe iznenađujuće objavio da neće ni pokušavati da kreira i proizvodi 5G modeme za telefone.

Apple je imao namjeru da zamijeni Qualcomm Intelom, kada su u pitanju 5G modemi za iPhone uređaje, ali problemi sa implementacijom 5G tehnologije su razlog zbog kojih tehnologije najvjerovatnije neće biti u ovogodišnjim iPhone-ima.

U saopštenju, Intel je istakao da ne očekuje da predstavi 5G modem proizvode u segmentu smartfona, uključujući i one originalno planirane za lansiranje 2020. godine.

“Veoma smo ushićeni zbog mogućnosti koju donosi 5G i implementiranja mreže u cloud, ali na polju smartfon modem poslovanja postalo je jasno da za kompaniju ne postoji jasan put profita i pozitivnog rezultata”, naveo je CEO kompanije Bob Svan.

Prošlog novembra Intel je istakao da ubrzava razvoj 5G modem tehnologije a tokom ovogodišnjeg CES-a je iznio i neke planove na polju proboja u ovom segmentu. Sada će kompanija nastaviti da širi svoje mogućnosti za 4G i 5G u oblasti računara, iOT i drugih uređaja.

(Engadget)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!