Društvo

Federalni MUP formira rezervni sastav

SARAJEVO – Federalno Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je izradilo prednacrt Zakona o dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Federacije BiH (FBiH) koji podrazumijeva formiranje rezervnog sastava policije kao “direktan odgovor na uvođenje rezervnog sastava u Republici Srpskoj”.

“Kako ni do danas OHR i međunarodna zajednica nisu preduzeli konkretne mjere na sprečavanju uvođenja rezervnog sastava u Republike Srpske, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je konkretne mjere i aktivnosti na vraćanju poljuljane bezbjednosti i održavanju balansa policijskih snaga u entitetima”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu federalnog MUP-a.

Loading...

Prednacrtom je predviđeno uspostavljanje rezernog sastava policije do 50 odsto od ukupnog broja policijskih službenika u sastavu Federalne uprave policije (FUP).

Pokrenuta je i procedura izmjena Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji federalnog MUP-a kojim bi se otvorila mogućnosti prijema novih policijskih službenika u početnom činu “policajac”.

To podrazumijeva prijem novih 110 policajaca i to po 55 u Specijalnu policijsku jedinicu i u Jedinicu za podršku Sektora uniformisane policije FUP-a.

Vladi FBiH dostavljena je i Informacija sa prijedlogom zaključaka za izdvajanje milion KM za nabavku materijalno-tehničkih sredstava za potrebe Specijalne policijske jedinice i Sektora uniformisane policije.

Upućen je i zahtjev da se helikopter, koji je dodijeljen Federalnoj upravi Civilne zaštite, stavi u funkciju da bi se mogao koristiti u operativnom radu FUP-a, ali i za medicinske svrhe, kao i u slučaju elementarnih nepogoda.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!