Banjaluka

Novi Zeleni most prošao test opterećenja

Novi most, izgrađen na lokaciji nekadašnjeg Zelenog mosta, danas je uspješno prošao test opterećenja, saopšteno je danas iz Gradske uprave Banjaluka. Tokom testa, na mostu su se u isto vrijeme, na tzv. najkritičnijim tačkama, našla četiri kamiona sa ukupnim teretom od 120 tona.

Thumbnail

“Radi se o obaveznom testu opterećenja koji se radi prije same upotrebne dozvole, koji se izvodi tako što se odgovarajući teret navozi sa jednog na drugi oslonac. U ovom slučaju novi most je uspješno prošao sva testiranja”, ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Thumbnail

U međuvremenu, u toku su i završni radovi na mostu koji se ubrzano priprema za puštanje u funkciju. Uporedo se radi i na vađenju materijala koji je zbog izgradnje pristupnog puta dovezen u samo korito rijeke.

Thumbnail

“Radi se završno ‘šminkanje’ mosta. Postavlja se ulična rasvjeta, farba ograda i izvode drugi radovi na pristupnim saobraćajnicama i na samom mostu, a u narednom periodu radiće se i uređenje obaloutvrda u blizini mosta”, ističu Odjeljenju.

Uporedo sa ovim radovima, radi se i korekcija raskrsnice ulica Branka Morače i Radoja Domanovića sa Kozarskom i Skendera Kulenovića.

Thumbnail

“S obzirom na to da će novi most predstavljati saobraćajnu vezu Istočnog i Zapadnog tranzita i da će njime moći saobraćati i teretni saobraćaj, radi se na korekciji ove raskrsnice kako bi se saobraćaj odvijao bez većih zastoja, a uz poštivanje bezbjednosti pješaka”, kažu u Odjeljenju.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!