Društvo

Lukač o ubistvu Krunića: Sarađujemo sa policijom Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je danas rekao da MUP intenzivno sarađuje sa policijom Srbije na istrazi o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Lukač je naveo da su mnogi detalji u izvršenju tog brutalnog ubistva rasvijetljeni, ali da u ovom trenutku ne može da govori ko su nalogodavci, niti o motivima Krunićevog ubistva.

Loading...

“Istraga u potpunosti nije završena i danas je privedeno lice koje se dovodi u vezu sa ovim slučajem. Takođe, pretreseno je više lokacija kako bi se prikupili materijalni dokazi s ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja”, naglasio je Lukač i dodao da se operativnim radom dolazi do nekih novih saznanja.

Govoreći o prošlogodišnjem ubistvu Damira Ostojića u Banjaluci, Lukač je rekao da je MUP u istrazi došao do novih saznanja koja mogu upućivati na izvršioca tog krivičnog djela.

“Nadam se da ćemo u saradnji sa nadležnim tužilaštvom potpuno riješiti to krivično djelo”,rekao je Lukač.

Lukač je i da postoje neka nova saznanja u slučaju “Dragičević”, dodavši da je to pitanje za Okružno tužilaštvo u Banjaluci, ali da postoje neka nova saznanja.

“Ostavljam da to iznese Tužilaštvo onog trenutka kada budu smatrali da je to potrebno. Ali i da preduzmu sve potrebne radnje da bi slučaj bio riješen”, rekao je Lukač novinarima u pauzi sjednice Narodne skupštine.

On je dodao je MUP na potpunom raspolaganju Tužilaštvu kada je riječ o rasvjetljavanju tog slučaja

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske je dodao da je bezbjednosna situacija u Srpskoj u svim segmentima na zadovoljavajućem nivou.

“Dugo sam ministar, ali prvi put sam u parlamentu doživio konstruktivnu raspravu o informaciji o stanju bezbjednosti u Srpskoj u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine. Ukazivano je na probleme i razgovarano o mogućnosti poboljšanja određene situacije”, rekao je novinarima

Lukač u pauzi sjednice Narodne skupštine zatvorene za javnost, na kojoj je raspravljano o toj informaciji.

On je istakao da je MUP Srpske, u vezi sa bezbjednošću, tražio da određene informacije ne budu dostupne javnosti jer je riječ i o istragama najtežih krivičnih djela.

“Bezbjednosna situacija je zadovoljavajuća, ali posebnu pažnju moramo obratiti na bezbjednost u saobraćaju jer smo jedna od zemalja najviše ugroženih u tom segmentu”,rekao je Lukač, govoreći o informaciji u kojoj se navodi da je MUP Srpske sve poslove i zadatke realizovao profesionalno i korektno, u interesu bezbjednosti građana i njihove imovine uprkos ogromnom pritisku i napadu određenih grupa i pojedinaca.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!