Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Nije dozvolio kontrolu inspektorima pa ih zaključao u objekat

SARAJEVO – Sarajevska policija uhapsila je juče S. R. (51) iz Sarajeva zbog sumnje da inspektorima Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove nije dozvolio da obavljaju svoju dužnost, te ih zatvorio u objektu, saopšteno je iz MUP-a KS.

Kako nezvanično javlja “Faktor.ba”, tržišni inspektori su juče došli u kontrolu jednog poslovnog objekta na području opštine Centar, a u okviru provođenja specijalnog programa pojačanih inspekcijskih nadzora u borbi protiv sive ekonomije. Međutim, S.R. im nije dozvolio da obave svoj posao te ih je još pri tome zaključao u spomenuti objekat.

Policija je ubrzo intervenisala te uhapsila S.R. kao i D.Š. (48) iz Sarajeva koji je osumnjičen za krivično djelo podstrekavanje.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih MUP-a Kantona Sarajevo. Policajci nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila je povodom ovog događaja saopštenje na svojoj stranici kojim zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova KS i policijskim službenicima Druge policijske uprave za pruženu asistenciju, te iskazuje punu podršku radu policijskih i pravosudnih organa u BiH.

(Faktor.ba)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button