Hronika

Opljačkani Milaković na suđenju: Polomili su me i ukrali oko 50.000 evra

BANJALUKA – Opljačkani starac Ostoja Milaković (81) iz Kmećana, kod Banjaluke, rekao je u banjalučkom Okružnom sudu da su mu razbojnici odnijeli oko 50.000 evra, kao i pet miliona starih jugoslovenskih dinara kada su ga krajem prošle godine napali u snu, vezali telefonskim kablom i polomili mu vilicu.

Na suđenju optuženom Predragu Ivanoviću (26) iz Užica, Milaković je danas svjedočio iz posebne prostorije putem video-linka jer zbog trauma koje je preživio nije bio u stanju da bude u sudnici sa svojim napadačem.

Loading...

U ovom brutalnom razbojništvu, koje se dogodilo 6. decembra prošle godine, učestvovali su tada maloljetni Milija Božić i Lazar Perica (25), takođe iz Užica, a protiv njih je proces razdvojen i sudiće im se u Srbiji.

Starac je ispričao da se ne sjeća svega jer su ga razbojnici napali na spavanju, a kada se osvijestio bio je krvav na podu.

“Bio sam polomljen – ruke su mi bile vezane, vilica polomljena, a obraz probušen”, kaže Milaković, koji nije vidio napadače. U pomoć je pozvao komšije koji su pozvali policiju. Ispričao je da su mu razbojnici sve polupali, oštetili vrata i iz tašne u kojoj je imao 95 novčanica od po 500 evra uzeli novac, kao i satove pokojnog oca i supruge te testament i ugovore i zatražio je da se to vrati.

“Jedan inspektor kada je vidio krv rekao je: ‘Ovdje nije čovjek ubijen, već izgleda kao da je zaklan vo'”, rekao je Milaković.

Prema riječima tužioca Žane Bojić, u istrazi oštećeni nije pominjao 95 novčanica od po 500 evra, ali je Milaković ostao pri tvrdnji da mu je taj novac oduzet.

Vještak sudske medicine Zoran Obradović utvrdio je da se na dva duksa i pantalonama oduzetim od optuženih nalazio DNK žrtve i optuženog Ivanovića. Prema optužnici napadači su došli FIAT-om 500l, ušli u kuću, pretukli i vezali starca te uzeli 20 austrijskih šilinga i neutvrđen iznos kovanica i pobjegli.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!