Hronika

Stanivuković: Udarali su me, gurali me kao posljednje pseto! (VIDEO)

– Udarali su me, gurali me kao posljednje pseto, u ćeliji su me držali kao miša. Narodnog poslanika, običnog čovjeka, omladinca koji hoće da ostane u ovoj državi, sedamnaest sati su držali u ćeliji. I ja sam nečiji sin, nečije dijete, nečiji unuk i stric.

Imam i ja pravo da me niko ne udara – poručio je poslanik PDP-a Draško Stanivuković gostujući u Dnevniku 2 BN televizije.

Komentarišući izjavu ministra unutrašnih poslova Dragana Lukača da je akcija MUP-a Srpske na Trgu Krajine bila prema zakonu, Stanivuković je poručio da policija Srpske tuče, pljačka, maltretira i pustoši zemlju pod zaštitom zakona. Tvrdi da je na trg došao mirno i dostojanstveno.

– Policija je bez upozorenja napravila formaciju i krenula da nas gazi, da skače po bakama i dekama sa 77 godina i djeci od tri do sedam godina. Ministar Lukač kaže da nije upotrijebljena veća sila. Da li je gospodin u mojoj koži? Da li je gospodin u mom tijelu? Da li on zna da je meni udarano po genitalijama? Da li zna da su me udarali po ramenima? Da li on vidi šta ja nosim oko vrata? Da li je on bio u mojoj koži? Kažu da nekoj djeci ne smijemo ni čvoku da opalimo. I ja sam nečiji sin, nečije dijete, nečiji unuk i stric. Imam i ja pravo da me niko ne udara. Ne samo ja, nego svaki čovjek. I Davor kojem su ubili sina i bilo koji čovjek na ovoj planeti, kazao je Stanivuković.

On je poručio da je u pritvoru bio izložen velikoj torturi. Mimo dokaza su ga, kaže, zadržali 24 sata.

– Nasilno su me stavili u automobil, gurali me kao posljednje pseto, u ćeliji su me držali kao miša. Narodnog poslanika, običnog čovjeka, omladinca koji hoće da ostane u ovoj državi, sedamnaest sati su držali u ćeliji. Ostale sate sam proveo nešto u hodniku. Ispitivali su me pola sata. Dali su mi da potpišem lažnu izjavu, da sam svjedok kad je bila skupština RS, da sam stajao tamo i da sam slušao kako Davor i ostali viču ubijte Lukača. Tražili su da to potpišem, dok me je vrat užasno bolio i dok još nije došla Hitna pomoć da me zbrine. Kada sam to pogledao, rekao sam da to nije moja izjava. Ja nisam nikakav svjedok i neću to da potpišem. Krivično me gone, navodno, jer sam udario službeni automobil. Ostao sam bez jakne, bez ključeva od automobila, ključeva od kuće, garderobe, hlače su mi pocijepane, ruka povrijeđena, vrat me boli. Dok sam bio u automobilu, udarili su me u lakat. Kakvo je to ponašanje prema svakom čovjeku, upitao je on.

Dodaje da u Srpskoj vlada diktatura i beznađe i da neće odustati od borbe.

“Gospodine Lukaču i ostali, vaš autoritet za građane Banjaluke i ostale, ne postoji. Bol koju ja osjetim i svi građani, neka nas diže i neka nas ne obara. Idemo da se borimo. Ostajemo da se okupljamo i da se borimo. Ovo više nije borba i pravda samo za Davida, ovo je pravda za Nikolu, za Jovana, za Dženana, svakog čovjeka. Pravda za ono malo dijete koje je juče udareno, za baku od 77 godina koja je ležala pod pancirima i cipelama policajaca. Ovo je borba za svaku slobodu. Nastavljamo dalje da se borimo. Ovu cijelu priču je pokrenuo Davor zbog ubistva svog sina. Nastavljamo da pratimo ono što on govori, da se okupljamo”.

Stanivuković je zatražio ostavku ministra Lukača.

– I danas je bilo mirno i dostojanstveno. Kada je policija najavila ovog puta da će ići prema nama, mi smo mirno i dostojanstveno napravili krug, prošetali i tražili iste zahtjeve. Kao narodni poslanik, ostajem uz borbu. Savjetovao sam Davoru večeras kad sam ga vidio da organizuje velike proteste. Ministar Lukač i svi odgovorni moraju biti smijenjeni. Smjena ministra zbog moralne odgovornosti, zbog onog što mi je rekao na Skupštini, zbog onog što stalno prijeti, zbog onog što govori da nekima ne smije ni čvoka, a druge tuku, kazao je on.

Stanivuković je poručio da narod mora da se bori za slobodnu Republiku Srpsku. Velikih protesta će biti, poručuje on.

– Voda u brodu koji se zove Republika Srpska, koji tone, nije danas došla do Davorove kuće i porodice Dragičević, došla je do porodice Stanivuković, do svih drugih porodica. Vi koji gledate preko malih ekrana, ako nestanemo uz ovu svu borbu, dolazi voda i do vaših vrata. Idemo do kraja. Pozivam sve ljude i sutra i prekosutra. Uskoro idu i veliki protesti jer ovdje ne možete da se borite u Skupštini, nego na sve moguće načine, demokratske, mirne, civilizovane, ljudske i dostojanstvene, kazao je poslanik PDP-a Draško Stanivuković gostujući u Dnevniku 2 BN televizije.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!