Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Policija ne može uticati na odluke tužioca u slučaju “Koprena”

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je danas da su tražili da u novom Zakonu o krivičnom postupku policija ima pravo prigovora ili žalbe na odluku tužioca jer je apsurdno da učestvuje u istrazi, a nema pravo prigovora u istrazi.

Govoreći o odluci tužioca da obustavi istragu protiv dvojice osumnjičenih za ubistvo Bojana Koprene iz Banjaluke, Ćulum je istakao da će iduće sedmice imati sastanak sa glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Želimirom Lepirom i da će jedna od tema biti i slučaj “Koprena”. 

“Tu je došlo do nesuglasica između policije i tužilaštva, ali nastojaćemo da to prevaziđemo. U svakom slučaju, u tom predmetu policija i tužilaštvo moraće da nastave istragu”, rekao je Ćulum novinarima u Banjaluci. 

Prema njegovim riječima, policija trenutno ne može da utiče na odluku tužioca koji je samostalan u donošenju odluke, niti ima pravo prigovora ili žalbe. 

“Po zakonu tužilaštvo je nadležno za istragu, tužilac rukovodi istragom ili nadzire istragu, treće varijante nema. Ako je tako onda ću tražiti da tužilaštvo podnosi izvještaj Narodnoj skupštini kada je riječ o kriminaliteta jer su oni namjerodavniji za to, a policija će podnositi izvještaj koji se tiče javnog reda i mira i saobraćaja”, naglasio je Ćulum. 

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka kao ključni dokaz za obustavljanje istrage protiv Boška i Bogdana Diljevića iz Banjaluke, koji su bili osumnjičeni za ubistvo Banjalučanina Bojana Koprene, navelo je da je svjedok Željko Golubović odustao od izjave kojom ih je dovodio u vezu sa ubistvom, dok u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske tvrde da Diljeviće sa ubistvom povezuju još dva svjedoka i dokazi, što je tužilac zanemario. 
 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button