Hronika

Ubice sarajevskih policajaca istopile oružje i auto koje su koristili tokom zločina?

SARAJEVO – Istražioci koji rade na slučaju ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koje se dogodilo u sarajevskom naselju Alipašino Polje 26. oktobra prošle godine, još nemaju ključni trag pomoću kojeg bi se konačno rasvijetlila ova brutalna likvidacija.

Tako piše Dnevni Avaz” i dodaje da sve nade da bi konačno mogao biti pronađen crni seat leon, koji su ubice koristile tokom likvidacije policajaca, polako padaju u vodu.

Loading...

Trenutno se istraga vrti oko osumnjičenih za učešće u automafiji sa Pala – Srećka Trifkovića, Miloša Obradova, Nedeljka Lizdeka i Stefana Samardžije, ali Tužilaštvo za sada nema konkretne i čvrste dokaze da su oni počinili ovo krivično djelo.

Ova četvorka pritvorena je već pola godine, ali nema, kako nezvanično javlja pomenuti list, novih izjava svjedoka koji bi do kraja potvrdili njihovu umiješanost u ova ubistva, osim što su bili kobne noći na području opštine Novi Grad.

Jedini iskaz na koji se Tužilaštvo mjesecima oslanja, dodaje “Avaz”, jeste onaj supružnika iz Gruda, Bože i Tanje Vukoje. Ali, nije poznato je li on potkrijepljen materijalnim dokazima i jesu li vještačeni mobilni telefoni utvrdili da je Trifković u noći ubistva zaista zvao Božu Vukoju i rekao da su “bahati klinici napravili belaj u Sarajevu”.

Da bi policija mogla povezati mozaik, potrebno je pronaći vozilo koje su ubice koristile, ali i pušku iz koje je pucano. Ali, nakon sedam mjeseci, još nema ni traga automobilu i automatu iz kojeg je ispucano više od 20 metaka, a pronađena svega jedna čahura.

Istražioci, prema navodima sarajevskog lista, sumnjaju da su ubice navodno platile da se ovo vozilo zajedno s puškom izreže na dijelove i rastopi kako bi sakrile svaki trag zločina. U prilog tome govori da su do sada provjerene sve lokacije u Sarajevu i na širem području Zenice i Tuzle, jezera i rijeke, kako bi se utvrdilo da vozilo nije zapaljeno ili gurnuto u vodu. Ali, ova istraga nije dala željene rezultate.

“Kao da je vozilo propalo u zemlju. Nema ga nigdje”, tvrdi neimenovani izvor “Avaza”.

Drugi problem policiji predstavlja i zavjet šutnje koji mjesecima vlada među lokalnim automafijašima. List tvrdi da na ovom području postoje čak četiri klana koja se bave krađom automobila, ali da nijedan od njihovih članova navodno nije spreman na saradnju s tužilaštvom.

“Niko ne želi progovoriti, jer ih je strah da će nestati s lica zemlje. Istraga je pokazala da su ti ljudi koji bi nešto i mogli znati isprepadani”, dodaje pomenuti izvor.

Sumnju na cijeli slučaj baca to gdje je i kako iz fokusa istrage nestao rekston s policijskim blinkerima, koji je kobne noći uočen na Alipašinom Polju.

Iako su mnogi očevici posvjedočili policiji da su ovo vozilo vidjeli, za sada se ono ne spominje u prijedlozima za produženje pritvora niti se uopšte zna ko ga je vozio.

Izvor
avaz.ba
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!