Društvo

Udruženi pokret za BiH organizovao prijem u Vašingtonu

​Udruženi pokret za Bosnu i Hercegovinu (IMBiH) je organizovao prijem povodom svečanog predstavljanja organizacije u prostoru Studio Gallery koja se nalazi u istorijskom Dupont Circleu u Vašingtonu.

Ovome privatnom događaju je prisustvovalo više od 60 uglednih zvanica, među njima i bivši američki ambasadori u Bosni i Hercegovini, zvaničnici State Departmenta, osoblje Ambasade Bosne i Hercegovine u Vašingtonu, volonteri organizacije IMBiH, uključujući i njegov Upravni odbor, Savjetnike i Ambasadore.

Tokom svečanog otvaranja, gosti galerije su imali priliku da zajedno obilježe i proslave osnivanje IMBiH, kao i da se bolje upoznaju sa njenim ciljevima i budućim projektima. Pored toga što su inovacija i poduzetništvo među osnovnim ciljevima organizacije, Upravni odbor je sa gostima podijelio svoju viziju za buduće projekte koji su fokusirani na ekonomski prosperitet Bosne i Hercegovine. Ovo uključuje stvaranje poslovnih veza, podržavanje zajedničkih projekata, podsticanje prilika za razmjenu poduzetničkih ideja, saradnju i inovaciju koja za cilj ima ekonomski napredak Bosne i Hercegovine, te  pokretanje Business Foruma.

IMBiH, kao volonterska organizacija sa sjedištem u Vašingtonu, ima za cilj da promoviše ekonomski napredak Bosne i Hercegovine kroz podsticanje inkluzivne platforme koju čine inovacija i poduzetništvo, kulturne i humanitarne aktivnosti te poslovno umrežavanje.

Više o IMBiH pogledajte na linku www.imbih.org.

(Fotografije: Djenno Bacvic Photography)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!