Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Oštetio radnike, zemljoradničku zadrugu i budžet za skoro milion KM

BANJALUKA – Policijska uprava Banjaluka podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv lica iz tog grada čiji su inicijali A.L, zbog sumnje da je počinilo krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, povreda osnovnih prava radnika i zloupotreba položaja odgovornog lica, kojima je pričinilo ukupnu štetu od 961.308 KM.

“A.L. se sumnjiči da je kao odgovorno lice zemljoradničke zadruge iz Banjaluke zaključilo ugovore o zakupu sa više pravnih i fizičkih lica, koja su platila zakupninu u iznosu od 567.963 KM na blagajni zemljoradničke zadruge, a ne na žiro račun”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. 

U saopštenju je navedeno da je na taj način izbjegnuto plaćanje poreskih i drugih zakonskih obaveza, čime je oštećen budžet Republike Srpske i BiH.

A.L. se sumnjiči i da kao odgovorno lice nije uplaćivalo doprinose zdravstvenog i penzijskog osiguranja zaposlenih u iznosu od 188.345 KM, usljed čega su povrijeđena osnovna prava radnika.

“U svojstvu odgovornog lica, A.L. je bez odluke Skupštinske zadruge zaključilo ugovor o kupoprodaji nepokretnosti, za iznos od oko 205.000 KM, čime je za navedeni iznos oštetilo zadrugu”, navedeno je u saopštenju.

Navedim krivičnim djelima pričinjena je šteta budžetu Republike Srpske/BiH, zemljoradničkoj zadruzi i zaposlenim radnicima u ukupnom iznosu od oko 961.308,00 KM.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button