Hronika

Banjalučanin osuđen za pljačku zlatare u Jajcu

Kantonalni sud u Novom Travniku prihvatio je sporazum o priznanju krivice te na pet godina i šest mjeseci zatvora osudio Zlatka Piljagića (36) iz Banjaluke, posljednjeg aktera pljačke zlatara u Jajcu 2012. godine, kad je u razmjeni vatre sa policijom ubijen jedan od razbojnika.

Piljagić, koji je šest godina bio u bijegu, uhapšen je u martu ove godine u Banjaluci nakon incidenta u kafiću i napada na policajce. Kod njega je tom prilikom pronađena lažna lična karta. Sumnja se da se neko vrijeme krio u Hrvatskoj, a zatim i u Srbiji.

Loading...
Zlatko Piljagić
Zlatko Piljagić

Za Piljagićem je bila raspisana potjernica zbog učestvovanja u pljački zlatara “Gabi” i “Gold” u Jajcu, a zbog toga je njegov brat Zoran Piljagić već osuđen na šest godina zatvora.

Osim njega, i Aleksandar Babić dobio je šest godina, a Siniša Vasiljević Mišolovka pet godina robije. Tokom pljačke poginuo je njihov saučesnik Stojan Knežević iz Banjaluke.

Prema presudi, oni su zlatare “Gabi” i “Gold” opljačkali 3. maja 2012. godine u jajačkoj ulici ZAVNOBiH. Tada su u ranim jutarnjim satima iznijeli dva velika sefa puna zlatnog nakita i drugih dragocjenosti. Sefove su natovarili u dva karavana Passata, zelene i crvene boje.

Tihi alarm

Tokom pljačke, u jednoj zlatari se oglasio tihi alarm pa je policija odmah krenula da intervenišr i zatekla ih je na djelu te pozvala da se predaju.

Tada su optuženi iz automatskih pušaka zapucali na policijsku patrolu. Policija je uzvratila vatru i tom prilikom je ubijen Knežević. Ranije osuđena trojka je pobjegla, ali ih je policija pronašla i uhapsila u Banjaluci.

Ranije osuđivan

Zlatko Piljagić odranije je poznat policiji po brojnim krivičnim djelima, a iza njega su i pravosnažne presude. Još 2005. osuđen je na tri i po godine zatvora zbog razbojništva u Banjaluci, a učestvovao je i u nekim pucnjavama na području ovog grada.

Izvor
Avaz
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!