Društvo

Radinkoviću status zaštićenog svjedoka?! (FOTO/VIDEO)

Nenad Radinković ostaje u Belgiji. Izručenja Bosni i Hercegovini, po svemu sudeći, neće biti. Tvrde to naši izvori koji su upućeni u sva dešavanja oko njegovog hapšenja u Briselu i ekstradicionog pritvora. Prema našim saznanjima Nenad Radinković je tražio da iz Belgije svjedoči video linkom i da dobije status zaštićenog svjedoka.

Prema tvrdnjama naših izvora Radinković je spreman da progovori o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Nikola Đurović. Postoji mogućnost da mu se sudi kao svjedoku saučesniku i da kaznu odsluži u Belgiji. To je prema našim sazanjima i tražio, jer se plaši za svoju bezbjednost ukoliko se vrati u BIH. Ambasada BIH u Belgiji nema zvaničnih informacija o procesu ekstradicije.

“Ambasadi Bosne i Hercegovine u Kraljevini Belgiji se nije niko obraćao povodom hapšenja Nenada Radinkovića. Niti predstavnici belgijskih vlasti, niti sam Radinković kao ni članovi njegove porodice. Ukoliko takav zahtjev stigne do nas Ambasada je dužna da pruži konzularnu zaštitu državljaninu Bosne i Hercegovine koji to zatraži”, rekla je otpravnik poslova u Ambasadi BIH u Belgiji Biljana Jošić – Bajić.

Loading...

Prema našim saznanjima u planu je da ambasador BiH u Kraljevini Belgiji posjeti Nenada Radinkovića u pritvoru. Radinković je u novembru 2012. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Nikola Đurović.

Roditelji Nikole Đurovića tvrde da je Radinković podmetnut kao vozač. Kažu da je direktni krivac za smrt njihovog sina bivši ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, iako je on to negirao, i još jedan visoki funkcioner SNSD i RS. Cijeli je slučaj, prema istim tvrdnjama, zataškan u samom vrhu MUP-a Republike Srpske.

“Radinković Nenad nije kriv. On je saučesnik. Kao što kaže Davor Dragičević veća je kazna za saučesništvo”, kaže majka pokojnog Nikole Đurovića Aleksandra Đurović.

Očevici sa mjesta nesreće i iz Hitne pomoći tvrde da na Radinkovićevoj odjeći nije bilo tragova krvi niti je on bio povrijeđen. U zapisniku sa mjesta nesreće navedeno je da je pronađen trag crvene boje koji asocira na krv i koji se nalazio na plavoj tkanini.

Radinković je bio obučen u bijelo, što znači da to nije bio on. Roditelji nastralog Nikole tvrde i kako se Nenad Radinković na mjestu nesreće pojavio poslije petnaestak minuta i da nije imao ni ogrebotine.

Nakon presude 2012. godine Nenad Radinković je nestao iz RS i BIH. Godinu dana nakon toga, u aprilu 2013. godine uhapšen je francuskom gradu Gones zbog umješanosti u međunarodni šverc oružjem. Navodno je osuđen na 8 godina zatvora.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!