Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Morao se izjasniti kao žena da bi dobio jeftinije pivo

Muškarac iz Velsa tužio je pivaru “BrewDog” iz Velike Britanije zbog njihove promocije polne ravnopravnosti zbog čega se on morao identifikovati kao žena da bi dobio popust na pivo.

U martu prošle godine pivara stacionirana u Škotskoj promijenila je izgled i boju svojih etiketa iz plave u ružičastu na popularnom pivu Punk IPA. Kompanija je ovaj potez opisala kao parodiju na pokušaje velikih pivara da privuku žensku populaciju da kupuje njihove proizvode. Da bi parodija bila veća, oni su ponudili popust od 20 odsto na ovo pivo svim mušterijama koje se identifikuju kao žensko u nekoliko nedjelja koliko je pivo bilo dostupno.

Iz pivare priznaju da tada nisu očekivali da će njihova šala s ravnopravnosti polova izazvati pravne posljedice.

Tomas Bover, koji ima 27 godina, tvrdi da je veliki ljubitelj piva Punk IPA, ali da mu se nije svidjela ideja da žene dobiju popust, a on ne, i da je jedini način da i on dobije pivo na popustu da se identifikuje kao žensko.

“Nakon ovog nesrećnog događaja, osjetio sam potrebu za protestom. Na silu sam primoran da se identifikujem kao žensko da bih dobio pivo za četiri funte, umjesto za šest funti, koliko su mi tražili jer sam muškarac. Žalio sam se i kompaniji zbog ovoga, ali rekli su da tu nema diskriminacije, te da su cijene različite zbog nacionalne kampanje o neravnopravnosti polova”, rekao je Bover.

Ipak on ističe da se ne slaže s kampanjom “BrewDog” kompanije, te smatra da je postao žrtva seksualne diskriminacije i voljan je da ide i na sud zbog toga.

Kada pivara nije odgovorila na njegove kritike, on je podnio tužbu protiv pivare na lokalnom sudu pod optužbom za seksualnu diskriminaciju i kršenje ravnopravnosti polova.

Iznenađujuće, sud je presudio u njegovu korist, pa je pivara dužna da mu isplati štetu od hiljadu funti. Sudije su istakle da je Bover bio ponižen zbog činjenice da se morao izjasniti kao žensko i da zbog toga sud presuđuje u njegovu korist.

Ovaj Velšanin je istakao da novac neće zadržati za sebe, već da će ga donirati udruženju “Povjerenje mladih žena”, koje se bori za bolji tretman žena na poslu i jednakost u isplati plata.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button