Politika

RADOVIĆ IGNORIŠE BAZU I ODBORNIKE: Faraonska vladavina u banjalučkom gradskom odboru DNS-a

Svega tri mjeseca nakon izbora za predsjednika Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza u Banjaluci, Milan Radović vlada kao faraoni iz drevnog Egipta. Odluke donosi samostalno, ne konsultujući se ni sa kim ili sa vrlo uskim krugom, saznaje opcija.net od nezadovoljnika u ovoj stranci.

Za njih, posebno je zabrinjavajuće to što Radović radikalizuje odnose sa SNSD-om.

Loading...

“U pojedinim medijima naručuje tekstove u kojima se tvrdi da je spreman na obračun sa Dodikom i slično. Na taj način otežava pregovaračku poziciju DNS-a u koaliciji, i na gradskom i na republičkom nivou. Radović ne želi ni da se konsultuje s odbornicima u svom klubu o pitanjima važnim za DNS i funkcionisanje grada Banjaluka, smatrajući da je on jedini kompetentan za donošenje odluka, iako vrlo malo zna o gradskim nadležnostima”, navode naši sagovornici.

Kao konkretan primjer, oni pominju situaciju sa zahtjevom odbornika ove stranke da se DNS-u u omogući učešće u kreiranju rebalansa budžeta u Banjaluci, na način da se tu uvrste određene investicije u mjesnim zajednicama u kojim DNS ima podršku.

“Radović nije htio ni da čuje, obrazlažući takav stav riječima da je on predsjednik gradskog odbora, a ne komunalni policajac”, ističu dobro obaviješteni izvori.

Prema nezvaničnim informacijama, DNS je vrlo loše prošao i u pregovorima na republičkom nivou, tako da je izvjesno da neće imati nijednog funkcionera iz Banjaluke na pozicijama direktora javnih preduzeća, “jer većina pozicija pripada Prijedoru”.

S druge strane, na gradskom nivou u Banjaluci vlada neizvjesnost.

“Još se ne zna hoće li i šta dobiti DNS. Radović smatra da mu je glavna konkurencija Budimir Balaban i ekipa odbornika oko njega, jer imaju značajno političko iskustvo i podršku birača, što se nikako ne uklapa u njegove vizije, pa želi da za odbornike prođu njemu lojalni ljudi. Zato će i raditi na tome da na bilo koju poziciju predloži ljude iz vlastite ekipe, pokušavajući da na svaki način zaobiđe osnivače DNS-a. Na jednom sastanku upozoren je da su osnivači DNS-a i odbornici nezadovoljni odnosima u Gradskom odboru. Na to je samo rekao: Baš me briga, eto im Demos”, zaključuju izvori iz DNS-a, dok u DEMOS-u zadovoljno trljaju ruke, spremni da prihvate svakog ko je protiv Milana Radovića i ekipe njegovih poslušnika.

Izvor
opcija.net
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!