Banjaluka

Predsjednik Skupštine grada ugostio male genijalce

Da Banjaluka ima darovite mališane, pokazuje i četvrta Međunarodna Olimpijada u mentalnoj aritmetici, održana 16. juna u Beogradu, sa koje su mali genijalci iz škole „Malac genijalac“ donijeli čak pet medalja, rekao je predsjednik Skupštine grada Banja Luka, Zoran Talić, koji je danas ugostio male banjalučke šampione.

-Djeca su naš najveći resurs i tako treba da se ophodimo prema njima. Zaista mi je drago da su ovdje bili mališani iz škole „Malac genijalac“ jer njihovi učitelji upravo rade sa našim najvećim resursom. Zlatne medalje su samo kruna njihovog rada, i ponosan sam kada vidim naše predavače da se trude da prenesu svoja znanja i iskustva na mlađe generacije. Donijeli smo i određene zaključke kako da obogatimo taj sadržaj prema budućim takmičenjima – rekao je Talić.

Loading...

Ilijana Čivčija, učiteljica mentalne aritmetike zahvalila je predsjedniku Skupštine grada na prijemu, te je dodala da će u budućnosti raditi još više na promociji mentalne aritmetike.

-Program mentalne aritmetike traje oko dvije godine. Svaka godina obuke traje po 10 mjeseci. Na prvoj godini učimo djecu da sabiraju i oduzimaju a na drugoj godini da množe i dijele. U početku radimo sa djecom na Abakusu, i već od prvih časova trudimo se da dječica vizuelno razvijaju vještine sabiranja i oduzimanja u glavi što im značajno poboljšava mentalne sposobnosti i logiku – rekla je Čivčija.

Osmogodišnji Nikola Crnić, koji je osvojio drugo i treće mjesto na Olimpijadi mentalne aritmetike u Beogradu, kroz šalu kaže, ponosan je na svoje drugare sa kojima se zajedno takmičio, te dodaje da se najviše raduje nagradama koje su osvojili, ali i sladoledu.

Druženje sa malim genijalcima Talić je iskoristio da uputi čestitku svim mališanima iz Banje Luke i BiH koji su učestvovali na Olimpijadi u Beogradu a na kojoj je bilo 1.200 učenika iz čak 182 škole i 15 država.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!